АКТУЕЛНО

„Свакосатно клепетало“ мисли да има право на мој живот и достојанство


ФОТО: N1

Проналазач и публициста Војислав Антонић, творац првог југословенског кућног рачунара “Галаксија”, који је у 65. години напустио Србију и отишао у Калифорнију да ради, за “Недељник” је, између осталог, одговарао и на питање шта је била његова “кап која је прелила чашу”.

„Надам се да то нећете прогласити за залудно филозофирање, али мој живот је настао као стицај невероватних околности и никад се неће поновити шанса да га проживим још једном. Моје време на овом свету је ограничено и сваки мој дан је бескрајно драгоцен. А онда, замислите, појави се неко ко мисли да има право на мој живот и ко може да располаже не само резултатима мога рада него и мојим достојанством. То ’свакосатно клепетало’, како га је лепо прозвао Божо Копривица, у замену за све што ће ми одузети, нуди ми само увреде, јер ја сам кретен и идиот ако му се не дивим до имбецилности на сваком кораку, као што то за корицу хлеба чини гомила гладних, уцењених и понижених. Није лако размишљати о свему томе и остати нормалан. Замислите, рецимо, да добијете шансу и моћ да помогнете народу да стане на своје ноге, да обновите поремећени систем вредности, институције, правду, да вратите људима вољу за животом. Уместо тога, вама је важније да се накрадете и задовољите своје најниже пориве, да се силом учврстите на власти, да казните све који вам не аплаудирају, да међусобно завадите, извређате и понизите свој народ. Све то пред очима целог света, чију подршку сте купили поклоном у виду доброг дела територије којом управљате и коју су вам преци поверили на чување.“

(Недељник, 28. 2. 2019. године)

ИЗВОР: ИСТИНОМЕР

———

6.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Последњи део текста је контрадикторан. Међу Србима јак је косовски зов. Њега се не одричу ни они што робијају у Забели, да оно нешто што је председник Србије а потсећа на човека има иоле један србски ген и иједну од горе наведених особина , тај не би дао Космет ни по цену сопственог живота.Нашли су они већ подобно створење да изврши њихове налоге, а ми Срби смо чудан народ који допушта фукари да га води. Јер, ако неко носи србско име не значи и да је Србин.Србин је јак у вери, вера и Космет иду заједно.Када би Србин бирао вођу као што се некада бирао по делу и по вери не би плакао над судбином.Више је него јасно коме Вучић служи.Сатанистима.Брзина којом он празни Србију од часних људи је забрињавајућа.Остатком презрених лако ће да влада.Уче нам децу да буду скотови, тако што им дају права да се иживљавају над родитељима и наставницима , једни над другима, сексуалне слободе и друге настраности а ми немо посматрамо.Новац, сем њега ништа не постоји.Није битно како битно је имати га.Да ли си убио, да ли си украо, да ли си душу продао.Неважно.Важно је да га имаш , и на све су ставили цену.На жалост у Србији људско биће вреди најмање.

    Свиђа ми се