АКТУЕЛНО

Петровић: Ухапсити виновнике вандалског чина


фото: Дневна газета

Немања Петровић, председник „Београдског фронта“ обратио се јавности кратким саопштењем у вези акције које су активисти за женска права имали јуче у Београду.

Саопштење преносимо у целости:

Немања Петровић

„Иза јучерашњег скрнављења споменика наших великана не стоји никакво удружење за родну равноправност и слично већ „Жене у црном“ са Сташом Зајовић на челу, што можете видети на њиховој званичној страници. Дакле не ради се ни о каквој борби за женска права већ о још једном ударцу ове злочиначке организације чија је једина улога демонизација породице и традиционалних вредности које вековима чувају српски народ. Морамо стати у одбрану свега што јесмо!“

Петровић позива државу да хитно реагује, ухапси и обавезно процесуира виновнике овог, како је рекао, вандалског чина.

ИЗВОР:  mediagroup.rs

***

ВЕСТ која говори о акцији „8.март“ на порталу telegraf.rs – Шокантни призор на Ташу: На споменику патријарху Павлу кецеља, а на њој натпис о абортусу. Свештеник стоји пред њим погнуте главе

Патријарх Иринеј: Качење транспарента са натписом „абортус женско право“ на споменик патријарху Павлу је дивљаштво и срамота

Патријарх српски Иринеј назвао „дивљаштвом“ и „срамотом“ постављање транспарента са натписом „Абортус је женско право“ на споменик његовом претходнику патријарху Павлу, у Ташмајданском парку.

Он је за Курир, на питање да ли је то урађено због става патријарха Павла о абортусу, рекао да је то став СПЦ и мишљење њеног Сабора.

„Ко ће да тумачи шта је разлог овоме, али срамота је овако нешто урадити. Мало је рећи да је неозбиљно. Није лепо“, рекао је поглавар СПЦ патријарх Иринеј.

ИЗВОР: БЕТА/НСПМ

7.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Само се питам, ко себи даје за право да може да окачи своје пароле, за шта год да су, свуда, где му падне на памет? Ово је још горе од графита, увреда за све наше великане на чије споменике су окачени.Свака част даме, али ово Вам не служи на част!

    Свиђа ми се