АКТУЕЛНО

ОКУПИРАНО КОСОВО И МЕТОХИЈА: Каменован комби који је превозио Србе до Косовске Митровице


Група албанских младића каменовала је протекле ноћи код села Суви Дол комби који је превозио Србе до Косовске Митровице, а повређених није било.

Очевици су за телевизију Мост казали да су путници на време видели младиће са каменицама, а да су се деца у комбију уплашила.

Село Суви До је мултиетничко село и налази се на територији северне Косовске Митровице од које је удаљено око пет километара, Албанци су више пута каменовали тамошњу амбуланту и комби превознике, а починиоци нису пронађени.

ИЗВОР: Н1

Мештанину Штрпца запаљени аутомобил и трактор

Радојици Мрђинцу из Штрпца, јуче око 3 часа, изгорели су аутомобил марке „голф 6“, трактор и пољопривредне машине, који су се налазили у помоћном објекту, јавља ТВ Мост.

Према речима Мрђинца, претпоставља се да су непозната лица бацила молотовљев коктел. Како наводи ТВ Мост на свом сајту, материјална штета причињена је и на околним кућама.

Телевизија напомиње и да истражни органи нису дозволили снимање увиђаја њиховој екипи. Мрђинац је, иначе, радник Републичке управе јавних прихода, док је његова супруга Драгана лекар у Дому здравља у Штрпцу.

ИЗВОР: РТВ

———

10.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић