АКТУЕЛНО

Раднички савет Фолксвагена против новог погона у источној Европи


БЕРЛИН – Раднички савет Фолксвагена (VW) изјаснио се против новог погона у источној Европи. Фолксваген тренутно планира изградњу новог производног погона источној Европи, за који се бори више земаља. Према писању немачког дневника „Bild am Zontag“, Раднички савет ће на седници Надзорног одбора на пролеће гласати против овог пројекта.

ЕПА/Carsten Koall

Раднички савет сматра да не постоји потреба за инвестицијом од више од милијарду евра. То тело, које заступа запослене у компанији, мишљења је да постојећи производни погони у Европи нису у потпуности искоришћени.

Према „Билду“, који се позива на интерне документе, Фолксваген анализира 10 локација у Румунији, Србији, Бугарској и Турској за изградњу новог погона. План је да се отвори нови погон у којем би од 2022. требало да крене производња. Према ранијим наводима, тај нови погон требало би да производи 350.000 возила годишње.

Председник Србије Александар Вучић у више наврата поменуо је могућност доласка великог инвеститора у Србију, чије улагање би било више од милијарду евра, а медији су наводили да се ради о Фолксвагену.

У обраћању грађанима у Великој Плани, Вучић је казао да су шансе да тај велики инвеститор дође у Србију тренутно 50:50.

ИЗВОР: РТВ

———

10.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић