АКТУЕЛНО

Анализа способности Војске Србије


Редовна годишња анализа стања, оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2018. годину одржана је у Дому Гарде у Београду, саопштило је Министарство одбране Србије.


Анализи су присуствовали министар одбране Александар Вулин, председник Одбора за контролу служби безбедности и члан Одбора за одбрану и унутрашње послове Игор Бечић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић који је руководио анализом, чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Сагледани су безбедносна ситуација у земљи и окружењу, постигнути резултати у изградњи и одржавању оперативних и функционалних способности Војске Србије за прошлу годину и друга питања од значаја за одржавање и унапређење способности Војске Србије.

На анализи је закључено да је Војска Србије у претходној години извршила све задатке, унапредила обуку, а набавком новог наоружања и војне опреме подигнут је ниво оперативних и функционалних способности Војске Србије.

ИЗВОР: ВОСТОК

———

15.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. На жалост Српска војска има тренутно око 8.000 војника у трупама (тако кажу). То није довољно ни за шта. Ко нам чува границу? Нико. Кога војно оспособљеног има војска Србије за резерву? Па има генерације 45+, ови испод нису били ни дан у војсци. И ако буде стани-пани када да се обуче ови цивили? Дал ће Генералштаб да замоли непријатеља да мало сачека да по скраћеном програму обучимо резерву па да нас онда нападне?

    Очито је да Србија пропада као држава на свим пољима где држава има ингеренције. Ствар је само у систему који не функционише и неспособним балванима који воде земљу.

    Свиђа ми се

  2. Надам се да је немогућа ситуација да Шиптари са КиМ у изненадном и форсираном нападу, без икаквог отпора наших оружаних снага заузму Ниш…

    Свиђа ми се