АКТУЕЛНО

Горан Игић: ЕВРОПА НАЦИЈА ЗА КОСМЕТ У СРБИЈИ!


У Београду се 17. марта 2019. одржава међународна конференција „Косово и Метохија у новој Европи“ посвећена осврту на косовско-метохијско питање у новим геополитичким приликама. Датум одржавања конференције има посебан значај у српској јавности, јер се 17. марта обележава годишњица од погрома 2004. године када је више стотина српских цркава и манастира на Косову и Метохији спаљено и порушено, а више десетина хиљада Срба и осталих неалбанаца протерано са својих огњишта.

Повод за сазивање конференције је иницијатива италијанских, чешких и словеначких политичара и интелектуалаца за преиспитивање одлуке о признавању тзв. косовске независности. У Италији је тренутно то веома актуелна тема, и важно је да се и из Београда пошаље импулс правдољубивим људима у Италији, да се изборе да Италија буде прва земља ЕУ, која ће повући признање сецесионистичке творевине зване “Р. Косова”.

Учесници конференције су: Сергеј Гаврилов, председник одбора руске Думе, Вацлав Дворжак, чешки редитељ и покретач иницијативе за повлачење признања тзв. Косова , Стефано Павези, представник партије Лига и члан Одбора за преиспитивање одлуке од признању тзв. Косова, Стефано Бонилаури, историчар и члан Одбора за преиспитивање одлуке од признању тзв. Косова, Јани Ивануша, народни посланик у Словенији, Срђан Перишић, саветник члана Председништва БиХ, господина Милорада Додика, др Александар Раковић, историчар, Горан Петронијевић, адвокат, као и представници Слободарске партије Аустрије и други гости из Чешке и Руске Федерације.

Предвиђена је посета Министарству спољних послова и Народној Скупштини Републике Србије. Учесницима конференције, испред организатора конференције (Српског сабора Заветници, политичке организације, која се пресудно ангажовала да дође до одржавања овог скупа), обратиће се гђа Милица Ђурђевић-Стаменковски.

ФБРепортер ће објавити комлетан извештај са конференције, од акредитованих сарадника.

 

Горан Игић

Горан Игић, фото Сретеновић

————-

16.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић